ΜΕΛΙ

Το μέλι μας συλλέγεται με σεβασμό στη μέλισσα και το περιβάλλον, χωρίς τη χρήση αντιβιοτικών και χημικών ουσιών. Από τις κερύθρες απευθείας συσκευάζεται χωρίς περαιτέρω επεξεργασία, διατηρώντας όλες τις ιδιότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.  Μπορεί να περιέχει ίχνη από κερί και γύρη.

 

%c2%a6%c2%a6

Οι ποικιλίες μελιού από την παραγωγή του 2019 είναι αναλυτικά:

Μέλι Ανθέων

Τοποθεσία: Κεντρική Μακεδονία

Συγκομιδή: Ιούνιος 2019

Χαρακτηριστικά: Μέλι απαλό σε υφή και γεύση με αρώματα ανθέων και έντονο το άρωμα του κεριού. Γεύση ήπια, γλυκιά. Χρώμα καστανό. Η κρυστάλλωσή του καθυστερεί αρκετούς μήνες από τη συγκομιδή.

Μέλι Ανθέων

Τοποθεσία: Δυτική Μακεδονία

Συγκομιδή: Οκτώβριος 2019

Χαρακτηριστικά: Προέρχεται από άνθη βοτάνων που συναντώνται στα βουνά της Μακεδονίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη ποικιλία αρωμάτων και γυρεόκοκκων. Το χρώμα του είναι κοκκινωπό ανοιχτό και η γεύση του πλούσια σε αρώματα που θυμίζει καραμέλα. Κρυσταλλώνει λίγους μήνες από τη συγκομιδή.

Μέλι Πεύκου

Τοποθεσία: Χαλκιδική

Συγκομιδή: Σεπτέμβριος 2019

Χαρακτηριστικά: Το πευκόμελο συλλέγεται από τα πευκοδάση και αποτελεί το 60% της εγχώριας παραγωγής. Είναι ένα μέλι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και μέταλλα με αρώματα πευκοδάσους και γεύση όχι ιδιαίτερα γλυκιά λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σε γλυκόζη. Χρώμα σκούρο καφέ. Κρυστάλλωση τουλάχιστον ένα χρόνο μετά τη συγκομιδή.

Μέλι Σουσούρας

Τοποθεσία: Χαλκιδική

Συγκομιδή: Νοέμβριος 2019

Χαρακτηριστικά: Μέλι με υψηλή θρεπτική αξία, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία με αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Η γεύση του δυνατή, ελαφρώς υπόπικρη και έντονα αρωματική. Το χρώμα του σκούρο χάλκινο και αρκετά λεπτόρευστο. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε γλυκόζη κρυσταλλώνει γρήγορα, μέσα στους 3 πρώτους μήνες από τη συγκομιδή του.

 

Όλα μας τα μέλια διατίθενται σε γυάλινο βάζο καθαρού βάρους 950g και σε πλαστικό δοχείο κατάλληλο για τρόφιμα, καθαρού βάρους 3kg.

Δείτε σχετικά.. Το Μέλι